VesterhavsCaminoen

Vandretur i luksus-shelter

Thorsminde - Agger

Overnatning i luksus-shelter

4-dages vandretur

Thorsminde - agger

Oplev Vestkystens dragende natur på vores nye 4-dages vandreferie langs Vestkysten med shelters-overnatning.

Dagsetaperne er på 13 – 20 kilometer, så du har god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

Oplev Vestkystens dragende natur på vores nye 4-dages vandreferie langs Vestkysten med shelters-overnatning. 

Turen tager dig gennem smukke klitlandskaber, fredfyldte strande og skønne seværdigheder. Undervejs overnatter du i shelter ved Fjaltring Gæstehus, Harboøre Centeret og Thyborøn Camping. 

Dagsetaperne er på 13 – 20 kilometer, så du har god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

Vandreferien inkluderer

Du står selv for:

Priser (2024)

Pris (pr. pers) i maj
(01/05 – 29/05) = 995,-
 
Pris (pr. pers) i juni
(30/05 – 28/06) = 995,-
 
Pris (pr. pers) i  juli
(29/06 – 29/07) = 1.395,-
 
Pris (pr. pers) i august
(30/07 – 15/08) = 1.295,-
(16/08 – 29/08) = 1.195,-
 
Pris (pr. pers) i september
(30/08 – 28/09) = 995,-
 
Pris (pr. pers) i oktober
(29/09 – 29/10) = 795,-

Enkeltshelter-tillæg pr. overnatning…….. 149,-

Tilkøb til din vandretur

Bagagetransport fra shelter til shelter…….. 395,- 

Tilkøb hos overnatningstederne

– Morgenmad, frokost og aftensmad 
– Håndklæde
– Wifi (enkelte steder)

VANDREFERIEN INKLUDERER

OVERNATNING

3 overnatninger i henholdsvis Stenbjerg, Klitmøller & Hanstholm

MORGENMAD

Morgenmad ved alle overnatninger

SENGELINNED

Dyner, sengelinned & håndklæder ved alle overnatninger

KORT/PROGRAM

Kortmateriale, seværdighedsguide & detaljeret program over alle dage

TRANSPORT

Transport tilbage til startstedet i minibus

1. DAG

(FRA THORSMINDE TIL FJALTRING)

Start: Thorsminde Outdoor
Distance: 13,5 kilometer
Overnatning: Fjaltring Gæstehus

Du starter vandreferien om formiddagen ved Thorsminde Outdoor, hvor bilen holder trygt parkeret, mens du er afsted på vandreferien. Herfra begiver du dig ud på en smuk vandring op langs Vestkysten, hvor der både er mulighed for at vandre langs landevejen, langs stranden, eller en vekslen herimellem. 

Din første shelter-overnatning på VesterhavsCaminoen, bliver ved det skønne vandrerhjem, Fjaltring Gæstehus. Stedet ligger i et dejligt naturområde med udsigt til havet og ikke mindst Bovbjerg Fyr.

2. DAG

(FRA FJALTRING TIL HARBOØRE)

Distance: 20 kilometer
Overnatning: Harboøre Centeret

Fra Fjaltring begiver du dig afsted videre op ad kysten, hvor der venter dig endnu en smuk dag. Her er det oplagt at gøre hold ved Vestkystens kulturelle fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der ligger tæt på kanten af den 41m høje Bovbjergklint med pragtfuld udsigt udover Vesterhavet. 

Efter en god dags vandring i den salte vestenvind, tilbringer du din anden shelter-overnatning i Funparken ved Harboøre Centeret, som er beliggende i centrum af den lille vestjyske by. Dét betyder, at du overnatter i et område med aktivitet omkring dig, såsom fodbold, lethal, bmx-bane og Funparkens åbne shelters. 

Der er ca. 250 meter til toilet – og badefaciliteter (som du har gratis adgang til) fra shelternes placering og du får udleveret en nøgle til faciliteterne ved indtjekning.  

 Her har du ganske kort afstand til byens spisesteder og dagligvarebutikker, og du har ligeledes mulighed for at spise i Centerets tilhørende café, som ligger et stenkast fra shelterne.

3. DAG

(FRA HARBOØRE TIL THYBORØN)

Distance: 13 kilometer
Overnatning: Thyborøn Camping

Efter en god nats søvn ved Harboøre Centeret, kan du begive dig direkte mod oplevelserne i Thyborøn eller tage en lille afstikker til Haarum Havn, der er et naturskønt område lidt øst for Harboøre. I Thyborøn venter flere spændende seværdigheder og oplevelser på dig, og sidst, men ikke mindst, skal du nyde din sidste shelter-overnatning på Thyborøn Camping. 

Her er der gratis adgang til vandland (med pool-område) ved Wærket i Thyborøn, så husk badetøjet!

Åbningsdagene i vandlandet er: 
Mandag – Onsdag – Fredag = Kl. 16:00 – 20:00
Lørdag og søndag = Kl. 10:00 – 15:00

4. DAG

(FRA THYBORØN TIL AGGER)

Distance: 16 kilometer (inkl. 3 km færgeoverfart)
Afhentning: Vesterhavshytten

På vandreferiens sidste dag vandrer du mod ferie- og fiskerbyen Agger, i det sydlige Thy, hvor du bla. skal på en lille sejltur med den nye hybridfærge, Thyborøn-Agger Færgeoverfart. En overfartstid på ca. 15 minutter, hvor du kan nyde udsigten ud over Limfjorden oppe fra soldækket.

Fra færgelejet ved Agger Tange kan du lægge vejen forbi informationscenteret Svaneholmhus, som er den sydlige trædesten til nationalparken. Herfra vandrer du langs stranden, side om side, med det brusende Vesterhav, inden vandreferien når sin slutning ved Vesterhavshytten i Agger.

 Du afhentes af vores minibus kl. 13:30 og bliver transporteret tilbage til startstedet ved Thorsminde Outdoor. Busturen tilbage til Thorsminde tager ca. 1 time og 20 minutter.

SVÆRHEDSGRADEN

Det flade terræn med enkelte små bakker er karakteristisk for landskabet langs den jyske vestkyst. På strækningen fra Thorsminde til Agger, vil du opleve idylliske og rolige naturomgivelser, hvor du kan koble helt af med fødderne i vandrestøvlerne. 

MAD PÅ TUREN

Du sørger selv for alle måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) under din 4-dages vandreferie langs Vestkysten.
Det er muligt at købe morgenmad, madpakker og aftensmad ved eller omkring de forskellige overnatninger, hvilket "Madguiden" også beskriver.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Du finder en række vigtige dokumenter vedrørende din vandreferie i "Min Booking" ved at følge linket i ordrebekræftelsen, som modtages på mail ved booking.
Dokumenterne er Praktiske Informationer, Madguide, Seværdighedsguide, Kortmateriale og Bagagetransport, og dokumenterne vil være tilgængelige senest 3 uger før ferie-start.

UNDERLAGET

1. dag (Thorsminde - Fjaltring):
Her vandrer I primært langs stranden, som er en smuk og hård oplevelse, da sandet kan være løst flere steder. 

2. dag (Fjaltring - Harboøre):
I starter dagen med at bevæge jer ned mod stranden og Høfde Q i Fjaltring, hvor I vandrer i ca. 2 kilometer langs stranden, inden I møder trappen mod Trans Kirke og stien mod Bovbjerg Fyr. På den resterende del af turen mod Harboøre, vil I opleve et vekslende underlag med stenmel, grusveje, stier med hårdt sand (specielt omkring Ferring Sø) og asfalterede cykelstier omkring Vrist.

3. dag (Harboøre - Thyborøn):
Denne dag vandrer I igennem det smukke naturområde ved Harboøre Tange, som tager jer videre mod vandreferiens sidste overnatning i Thyborøn. I vandrer på et fast underlag med stenmel på cykelstien mellem Harboøre og Thyborøn, men I har også mulighed for at tage afstikkere til stranden, hvis I ønsker et mere vekslende underlag på turen.

4. dag (Thyborøn - Agger):
Fra Thyborøn Camping til færgelejet ved Sydhavnen i Thyborøn, vandrer I langs landevejen og mindre asfalterede veje omkring havnen. Fra færgelejet på Agger Tange, følger I den asfalterede cykelsti i 2,5 kilometer, inden I kan vælge at dreje til venstre og følge "Redningsvej" (vores klare anbefaling) mod Agger, som er en god blanding mellem lidt grus-sti i starten, hårdt sand det meste af ruten og en lille smule beton-sti (lige før Agger). Det er også muligt at fortsætte ad den asfalterede cykelsti mod Agger, men det er ikke den mest charmerende mulighed.

Få en unik oplevelse I VANDRESTØVLERNE