VesterhavsCaminoen

nationalpark thy
AGGER - VIGSØ

4-dages vandreferie

AGGER - Vigsø

Store naturoplevelser venter i Danmarks største vildmark, når I tager på vandreferie i Nationalpark Thy. Ferien strækker sig fra Agger til Vigsø og går gennem det vilde og utæmmede landskab med klitplantager og vildtreservater og med Vesterhavets brusen som en fast følgesvend under hele ferien. Undervejs overnatter I på Stenbjerg Kro, Guesthouse Klitmøller og på Montra Hotel Hanstholm. Dagsetaperne er på 10–22,5 kilometer, så der er god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

Vi har allieret os med en række helt fantastiske samarbejdspartnere, som hver især bestræber sig på at give jer den bedste og mest uforglemmelige vandreferie.

Vandrekort

VANDREFERIEN INKLUDERER

PRISER (2024)

Pris (pr. pers) i maj
(01/05 – 29/05) = 2.495,-
 
Pris (pr. pers) i juni
(30/05 – 28/06) = 2.495,-
 
Pris (pr. pers) i  juli
(29/06 – 29/07) = 2.995,-
 
Pris (pr. pers) i august
(30/07 – 15/08) = 2.995,-
(16/08 – 29/08) = 2.795,-
 
Pris (pr. pers) i september
(30/08 – 28/09) = 2.395,-
 
Pris (pr. pers) i oktober
(29/09 – 29/10) = 2.195,-
Enkeltværelsestillæg pr. overnatning:
349 kr. – 449 kr. 

1. DAG

(FRA AGGER TIL STENBJERG)

Start: Signalmasten i Agger (Vesterhavsvej 1, 7770 Vestervig)
Distance: 20,5 kilometer
Overnatning: Stenbjerg Kro (Stenbjerg Kirke Vej 21, 7752 Snedsted)

Vandreferien påbegyndes om formiddagen i den lille ferie- og fiskerby Agger i Thy, hvor bilen trygt parkeres, mens I er på ferie. Herfra snører I vandrestøvlerne og begiver jer afsted op gennem det sydlige Nationalpark Thy, hvor en storslået natur venter jer.  I vandrer langs Redningsvejen gennem Lodbjerg Hede og Klitplantage, hvor de store tilplantede arealer giver plantagen stor variation og mange flotte udsyn. Ensomt beliggende midt i klitplantagen findes en af perlerne i Nationalpark Thy, Lodbjerg Fyr, som er et must-see på strækningen. Med den tilhørende café, er det et oplagt sted at holde en velfortjent pause. 

Velankommet til Stenbjerg senere på dagen vil jeres første overnatning med VesterhavsCaminoen være på det hyggelige Stenbjerg Kro, der ligger i de skønneste omgivelser midt i nationalparken. Vi kan varmt anbefale at nyde aftensmaden på kroen,
der byder på mad baseret på lokale råvarer fra nationalparkens eget spisekammer.

2. DAG

(FRA STENBJERG TIL KLITMØLLER)

Distance: 22,5 kilometer
Overnatning: Guesthouse Klitmøller (Ørhagevej 84, 7700 Thisted)

På feriens anden dag er der mulighed for at mærke bølgeskvulp og at få sand mellem tæerne, når I på det første stykke af dagens vandreetape går langs stranden side om side med det brusende Vesterhav. Efter blot seks kilometers vandring kommer I til det lille fiskerleje Nr. Vorupør, som rummer flere seværdigheder. Her kan I for eksempel opleve det nyåbnede Nationalparkcenter Thy, der nænsomt er bygget ind i den eksisterende klit og bogstavelig talt har en dør ind til byen og en dør ud til naturen. Fra Nr. Vorupør går turen videre ad Kystvejen gennem det rå landskab, hvor I vandrer gennem unik natur ved Bøgsted Rende og Vangså, for til sidst at ende dagens vandring i surferbyen Klitmøller. Det hyggelige og stemningsfyldte Guesthouse Klitmøller danner rammen om jeres anden overnatning med VesterhavsCaminoen. Her er værelserne navngivet og sirligt indrettet med referencer til områder i Thy, og her kan I koble helt af og nyde en god nats søvn.

3. DAG

(KLITMØLLER - HANSTHOLM)

Distance: 13 kilometer
Overnatning: Montra Hotel Hanstholm (Chr. Hansens Vej 2, 7730 Hanstholm)

Ligesom på de to foregående dage er der på feriens tredje vandredag rig mulighed for fordybelse og refleksion i skøn harmoni med naturen og Vesterhavet. Her går strækningen fra Klitmøller langs stranden til fiskerbyen Hanstholm, der har Danmarks største fiskerihavn og hvert år omsætter mere end 40.000 ton spisefisk. Der er med andre ord stor mulighed for fantastiske spiseoplevelser i Hanstholm, inden I sidst men ikke mindst overnatter på det 4-stjernede Montra Hotel Hanstholm i centrum af byen. Her tjekker I ind på store og moderniserede dobbeltværelser, hvor I kan hvile benene, ligesom I kan nyde godt af hotellets indendørs swimmingpool og sauna.

4. DAG

(FRA HANSTHOLM - VIGSØ)

Distance: 10 kilometer
Afhentning: Vigsø Feriecenter (Vigsø Bugt Vej 1, 7730 Hanstholm)

På feriens fjerde og sidste dag er benene måske trætte og distancen derfor også noget kortere. Her vandrer I langs stien mellem Hanstholm og Vigsø, som er en kæmpe oplevelse med strand og natur i en skøn kombination. En virkelig smuk tur, som runder ferien af på vidunderlig vis. Velankommet i Vigsø afhentes I af vores minibus kl. 12:30 hos Vigsø Feriecenter. Herefter bliver I transporteret tilbage til startstedet i Agger. Busturen tilbage til Agger tager ca. 55 minutter, og I må gerne medbringe drikkevarer i bussen.

PRAKTISKE INFORMATIONER

I finder en række vigtige dokumenter vedrørende jeres vandreferie i "Min Booking" ved at følge linket i ordrebekræftelsen, som modtages på mail ved booking.
Dokumenterne er Praktiske Informationer, Madguide, Seværdighedsguide, Kortmateriale og Bagagetransport, og vil være tilgængelig senest 3 uger før ferie-start.

SVÆRHEDSGRADEN

Det flade terræn med enkelte små bakker er karakteristisk for landskabet langs den jyske vestkyst. På strækningen fra Agger til Vigsø vil I opleve idylliske og rolige naturomgivelser, hvor I kan koble helt af med fødderne i vandrestøvlerne. 

MAD PÅ TUREN

Morgenmaden ved overnatningsstederne i Stenbjerg, Klitmøller og Hanstholm er inkluderet i jeres vandreferie, mens I selv vælger frokost og aftensmad. Vi har lavet en madguide, som beskriver mulighederne for frokost og aftensmad på hele turen fra Agger til Vigsø.

UNDERLAGET

I vandrer primært på skovstierne i Nationalpark Thy, enkelte grusbelagte veje og på stier med stenmel langs Vestkysten. På dele af turen vil I også opleve at vandre på stranden og gennem eng og plantage.

1. dag (Agger - Stenbjerg):

I starter dagen med at vandre langs "Agger Sti", hvor I vandrer på betonstien mellem Vesterhavet og Flade Sø i ca. 2,5 kilometer, inden ruten fortsætter ad grusvejen mod "Redningsvejen". Herfra vandrer I på et nogenlunde fast underlag med stenmel inden I ankommer til turens første oplagte pausested, Lodbjerg Fyr. Fra Lodbjerg Fyr bevæger I jer for alvor ind i Nationalparken, hvor stierne bliver lidt mere udfordrende og snævre. Her vandrer I i ca. 6,50 kilometer via trampestier med fast underlag, inden I støder på Lyngby Redningshus, hvor I også kan hvile benene. Fra Lyngby fortsætter I på trampestier og grusveje, inden I ankommer til slutbyen, Stenbjerg, hvor I følger asfaltvejen mod kroen.

2. dag (Stenbjerg - Klitmøller):

Fra Stenbjerg Kro vandrer I via asfaltvejen igennem Stenbjerg by, hvor I bla. vandrer forbi kirken i centrum. Efter ca. 2,5 kilometer ankommer I Stenbjerg Landingsplads, hvor I vandrer i ca. 6 kilometer på stranden mod Nørre Vorupør. Fra Nørre Vorupør vandrer I via "Redningsvejen" mod Klitmøller, hvor I har ca. 13 kilometers vandring via stier på stenmel og trampestier. Sidst, men ikke mindst, slutter I dagen af med at vandre langs asfaltvejen hen mod Guesthouse Klitmøller, som ligger i centrum af byen.

3. dag (Klitmøller - Hanstholm):

Denne dag bestemmer I selvfølgelig helt selv, om I vil vandre langs stranden (som vi anbefaler) eller langs cykelstien på "Kystvejen", hvor bilerne også kører. Der er ingen tvivl om, at det er mere udfordrende at vandre langs stranden, da sandet flere steder kan være løst og dybt. I vil også opleve enkelte dybe render på stranden, hvor I skal søge mod "Kystvejen" eller springe over vandet. Fra Hanstholm Havn til Hotel Hanstholm, vandrer I via asfaltvejen op mod hotellet, som faktisk er en lille smule krævende.

4. dag (Hanstholm - Vigsø):

På turens sidste etape, starter I med at vandre forbi Bunkermuseum Hanstholm, hvor I bevæger jer ind i skoven og følger "Kystsporet", som fører jer ud mod hovedvejen i Hanstholm. Herfra vandrer I højt oppe på skrænten og I kan selv vælge, om I vil fortsætte på skrænten eller søge ned mod "Vigsø Sti", som løber nede og tæt på vandet. Her vandrer I på stenmel. I følger stien (oppe eller nede) helt ind til få kilometer før Kystbatteriet i Vigsø, hvor I kan vandre mod sommerhusområdet tæt på Vigsø Feriecenter. De sidste kilometer vandrer I via asfaltvejen op mod Vigsø Feriecenter, som er vandreferiens slutdestination.

Få en unik oplevelse I VANDRESTØVLERNE