VesterhavsCaminoen

Vandreferie langs Vestkysten i shelters

4 dage med 3 overnatninger

Thorsminde - Agger

13 - 20 kilometer

Hund tilladt

4 dage med
3 overnatninger i luksus shelters

Thorsminde - Agger

13 - 20 kilometer

Hund tilladt

Vandreferie langs vestkysten I SHELTERS

THORSMINDE - AGGER

Oplev Vestkystens dragende natur på vores 4-dages vandreferie langs Vestkysten med shelters-overnatning. 

Turen tager dig gennem smukke klitlandskaber, fredfyldte strande og skønne seværdigheder. Undervejs overnatter du i shelter ved Fjaltring Gæstehus, Harboøre Centeret og Thyborøn Camping. 

Dagsetaperne er på 13 – 20 kilometer, så du har god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

VANDREFERIEN INKLUDERER

DU STÅR SELV FOR

TILKØB

PRISER (PR. PERSON)

Maj (01/05 – 29/05): 995,-
Juni (30/05 – 28/06): 995,-
Juli (29/06 – 29/07): 1.395,-
August 1 (30/07 – 15/08): 1.295,-
August 2 (16/08 – 29/08): 1.195,-
September (30/08 – 28/09): 995,-
Oktober (29/09 – 29/10): 795,-
Enkeltværelsestillæg (pr. overnatning): 149,- 

TILKØBS PRISER

Bagagetransport: 395,- pr. person.

Medbringelse af hund: 295,- pr. hund.

1. DAG: THORSMINDE - FJALTRING

Du starter vandreferien om formiddagen ved Thorsminde Outdoor, hvor bilen holder trygt parkeret, mens du er afsted på vandreferien. Herfra begiver du dig ud på en smuk vandring op langs Vestkysten, hvor der både er mulighed for at vandre langs landevejen, langs stranden, eller en vekslen herimellem. 

Din første shelter-overnatning på VesterhavsCaminoen, bliver ved Danmarks mindste og hyggeligste vandrerhjem, Fjaltring Gæstehus. Stedet ligger i et dejligt naturområde med udsigt til havet og ikke mindst Bovbjerg Fyr.

Indtjekning fra kl. 15:00
Udtjekning indtil kl. 10:00

2. DAG: FJALTRING - HARBOØRE

Fra Fjaltring begiver du dig afsted videre op ad kysten, hvor der venter dig endnu en smuk dag. Her er det oplagt at gøre hold ved Vestkystens kulturelle fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der ligger tæt på kanten af den 41 meter høje Bovbjergklint med pragtfuld udsigt udover Vesterhavet.

Efter en god dags vandring i den salte vestenvind, tilbringer du din anden shelter-overnatning i Funparken ved Harboøre Centeret, som er beliggende i centrum af den lille vestjyske by. Dét betyder, at du overnatter i et område med aktivitet omkring dig, såsom fodbold, lethal, bmx-bane og Funparkens åbne shelters.

Der er ca. 250 meter til toilet – og badefaciliteter (som du har gratis adgang til) fra shelternes placering og du får udleveret en nøgle til faciliteterne ved indtjekning.

Her har du ganske kort afstand til byens spisesteder og dagligvarebutikker, og du har ligeledes mulighed for at spise i Centerets tilhørende café, som ligger et stenkast fra shelterne.

Indtjekning fra kl. 15:00
Udtjekning indtil kl. 10:00

3. DAG: HARBOØRE - THYBORØN

Efter en god nats søvn ved Harboøre Centeret, kan du begive dig direkte mod oplevelserne i Thyborøn eller tage en lille afstikker til Haarum Havn, der er et naturskønt område lidt øst for Harboøre. I Thyborøn venter flere spændende seværdigheder og oplevelser på dig, og sidst, men ikke mindst, skal du nyde din sidste shelter-overnatning på Thyborøn Camping. 

Her er der gratis adgang til vandland (med pool-område) ved Wærket i Thyborøn, så husk badetøjet!

Åbningsdagene i vandlandet er: 
Mandag – Onsdag – Fredag = Kl. 16:00 – 20:00
Lørdag og søndag = Kl. 10:00 – 15:00

Indtjekning fra kl. 14:00
Udtjekning indtil kl. 11:00

4. DAG: THYBORØN - AGGER

På vandreferiens sidste dag vandrer du mod ferie- og fiskerbyen Agger, i det sydlige Thy, hvor du bla. skal på en lille sejltur med den nye hybridfærge, Thyborøn-Agger Færgeoverfart. En overfartstid på ca. 15 minutter, hvor du kan nyde udsigten ud over Limfjorden oppe fra soldækket.

Fra færgelejet ved Agger Tange kan du lægge vejen forbi informationscenteret Svaneholmhus, som er den sydlige trædesten til nationalparken. Herfra vandrer du igennem Nationalpark Thy, hvor du vandrer mellem klitten og naturområdet mod Agger. Vandreferien afsluttes ved Signalmasten i Agger, hvor du kan puste ud, nyde en lækker menu og se tilbage på en forhåbentlig dejlig vandreferie, inden afhentning kl. 14:30. 

Tilbagetransport
Du afhentes af vores minibus kl. 14:30 ved Signalmasten i Agger, hvor du transporteres tilbage til Thorsminde. Busturen tager ca. 1 time og 20 minutter.

SVÆRHEDSGRADEN

Det flade terræn med enkelte små bakker er karakteristisk for landskabet langs den jyske vestkyst. På strækningen fra Thorsminde til Agger, vil du opleve idylliske og rolige naturomgivelser, hvor du kan koble helt af med fødderne i vandrestøvlerne.

UNDERLAGET

Du vandrer primært på stranden 1. dag, mens underlaget de efterfølgende dage er stenmel, grusveje, stier med hårdt sand (specielt omkring Ferring Sø), asfalterede cykelstier og.hovedstien (Rute 1) langs Vestkysten.

MAD PÅ TUREN

Du sørger selv for alle måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) under din vandreferie langs Vestkysten.
Det er muligt at købe morgenmad, madpakker og aftensmad ved eller omkring de forskellige overnatninger, hvilket "Madguiden" også beskriver.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Du finder en række vigtige dokumenter vedrørende din vandreferie i "Min Booking" ved at følge linket i ordrebekræftelsen. Dokumenterne er Praktiske Informationer, Madguide, Seværdighedsguide, Kortmateriale, Kortvejledning og Bagagetransport, og dokumenterne vil være tilgængelige senest 3 uger før ferie-start.

Skal vi fragte din bagage?

Lad os fragte bagagen på din vandreferie, så du kun skal slæbe på det vigtigste langs Vestkysten. En perfekt mulighed for afslapning og ekstra frihed på turen for 395,- pr. person under hele vandreferien.

Information omkring cykelferien

Det er desværre ikke muligt at medbringe sin hund på nogle af vores cykelferier i øjeblikket, da et par af vores hoteller på begge cykelruter ikke tillader det. 

Dog må man medbringe hund på nogle af vores vandreferier. 

Ja. Skulle I af en eller anden grund være nødsaget til at afbestille jeres ferie, kan I annullere jeres booking og få refunderet det fulde beløb frem til 14 dage før feriens start. Kommer I indenfor de 14 dage, har vi ikke umiddelbart mulighed for at refundere beløbet, og man skal derfor tage fat i sin egen private rejseforsikring. Vi tager gerne dialogen med forsikringsselskabet for jer. 

Ja, når du rejser alene vil der være et enkeltværelsestillæg, som vil variere alt efter overnatningssted på den ønskede vandreferie.  Priserne på enkeltværelsestillæg ligger mellem 699kr. – 799kr. pr. overnatning.

Ja og nej. Det er muligt på Hotel Tante og Seaside Hotel, men desværre ikke på sidste overnatning, Hotel Havbadet i Nørre Vorupør. 

Vedersø Klit:
Der er pt. ingen el-ladestandere i Vedersø Klit. De nærmeste steder, hvor det er muligt at oplade sin el-bil er i Ulfborg (13km fra Vedersø Klit) eller Thorsminde (16km fra Vedersø Klit):
-Ved Borgerservice, Thingvej 5, 6990 Ulfborg
-Ved ABC, Harbogade 17, 6990 Ulfborg
-Ved Stabil Service, Industriarealet 63, 6990 Ulfborg
-Ved Min Købmand, Vesterhavsgade 8, Thorsminde, 6990 Ulfborg

Du/I cykler som udgangspunkt for jer selv, selvom det selvfølgelig er muligt at møde andre rejsedeltagere på jeres tur. 

1. dag (Thorsminde – Fjaltring):
Her vandrer I primært langs stranden, som er en smuk og hård oplevelse, da sandet kan være løst flere steder.

2. dag (Fjaltring – Harboøre):
I starter dagen med at bevæge jer ned mod stranden og Høfde Q i Fjaltring, hvor I vandrer i ca. 2 kilometer langs stranden, inden I møder trappen mod Trans Kirke og stien mod Bovbjerg Fyr. På den resterende del af turen mod Harboøre, vil I opleve et vekslende underlag med stenmel, grusveje, stier med hårdt sand (specielt omkring Ferring Sø) og asfalterede cykelstier omkring Vrist.

3. dag (Harboøre – Thyborøn):
Denne dag vandrer I igennem det smukke naturområde ved Harboøre Tange, som tager jer videre mod vandreferiens sidste overnatning i Thyborøn. I vandrer på et fast underlag med stenmel på cykelstien mellem Harboøre og Thyborøn, men I har også mulighed for at tage afstikkere til stranden, hvis I ønsker et mere vekslende underlag på turen.

4. dag (Thyborøn – Agger):
Fra Thyborøn Hotel til færgelejet ved Sydhavnen i Thyborøn, vandrer I langs landevejen eller asfalterede og mindre veje omkring havnen. Fra færgelejet på Agger Tange, følger I den asfalterede cykelsti i 2,5 kilometer, inden I kan vælge at dreje til venstre og følge “Redningsvej” (vores klare anbefaling) mod Agger, som er en god blanding mellem lidt grus-sti i starten, hårdt sand det meste af ruten og en lille smule beton-sti (lige før Agger). Det er også muligt at fortsætte ad den asfalterede cykelsti mod Agger, men det er ikke den mest charmerende mulighed.

Ja. Enten tilkøber man bagagetransport for alle på turen eller ingen. Bagagetransport koster 395kr. pr. person. Selvom du eventuelt rejser med en partner, som kun har en begrænset mængde bagage, som du ville kunne have oveni i din bagage/kuffert, så tilkøbes bagagen for 2 personer (dvs. 2 x 395kr.) Dette er en forudsætning for, at bagagetransport er muligt og af hensyntagen til vores chauffører. 

Det kan være en smule besværligt at komme frem til Vedersø Klit med offentlig transport, men det kan selvfølgelig lade sig gøre.

Vi henviser til www.rejseplanen.dk. 

Hvis I har tilkøbt bagagetransport, afleveres den bagage, som I ikke ønsker at slæbe med rundt med på turen, ved jeres vandreferies startsted. Her udleveres nogle gule bagagelabels med jeres navn på, som sættes på bagagen. Vores chauffører vil herefter hente det og bringe det til jeres første overnatningsted, imens I vandrer afsted. Ligeså bliver det hentet og bragt til jeres anden og tredje overnatningssted samt hentet, når ferien for jer slutter.

Der vil være nogle tidspunkter, som skal overholdes ift. jeres henstilling af bagage til vores chauffører. Disse tider vil fremgå af det materiale, som I får ved en evt. booking.

Betingelser vedr. bagagen:
– Maks. 1 stk. bagage pr. person
– Bagagen må maks. veje 15 kg pr. stk

Der er helt sikkert en mulighed for at få forlænget jeres ferie, hvad enten I ønsker en ekstra overnatning før eller efter cykelferien.

Vi vil gerne se, om vi kan være behjælpelige med at booke en ekstra overnatning for jer eller I kan vælge selv at tage kontakt til det ønskede overnatningssted. Herunder er listet nogle muligheder: 

Vedersø Klit (startsted):
– Vedersø Klit Camping

Tæt på Vigsø (Slutsted):
– Hotel Havbadet Nørre Vorupør (anbefalet)
– Guesthouse Klitmøller (anbefalet)
– Montra Hotel Hanstholm (anbefalet)

Hvis I stadig ønsker at benytte jer af vores hjemtransport tilbage til startstedet og gerne vil forlænge jeres ferie med én eller flere dage, – giv os da besked, så vi kan undersøge om der er plads i minibussen på den nye hjemrejsedag. Er vi nødsaget til at indsætte en ekstra bil og chauffør pga. pladsmangel, vil I blive opkrævet en merbetaling på 1.495kr.

I betaler hele beløbet for jeres vandreferie, når I booker inde i vores bookingsystem.