VesterhavsCaminoen

Vandreferie langs Vestkysten

4 dage med 3 overnatninger

Thorsminde - Agger

13 - 20 kilometer

Hund ikke tilladt

4 dage med
3 overnatninger

Thorsminde - Agger

15 - 20 kilometer

Hund ikke tilladt

Vandreferie langs Vestkysten

THORSMINDE - AGGER

Vestkysten ligner intet andet med sin dragende og særegne natur. Vandreferien fra Thorsminde til Agger er ingen undtagelse, og her venter uendelige horisonter og storslåede kontraster. Turen tager dig gennem smukke klitlandskaber, fredfyldte strande og spændende seværdigheder. Undervejs overnatter du hos Fjaltring Gæstehus, Harboøre Hotel og Thyborøn Hotel. Dagsetaperne er på 13 – 20 kilometer, så der er god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

Vi har allieret os med en række helt fantastiske samarbejdspartnere, som hver især bestræber sig på at give dig den bedste og mest uforglemmelige vandreferie.

VANDREFERIEN INKLUDERER

TILKØB

PRISER (PR. PERSON)

Maj (01/05 – 29/05): 2.195,-
Juni (30/05 – 28/06): 2.195,-
Juli (29/06 – 29/07): 2.495,-
August 1 (30/07 – 15/08): 2.495,-
August 2 (16/08 – 29/08): 2.295,-
September (30/08 – 28/09): 2.195,-
Oktober (29/09 – 29/10): 1.995,-
Enkeltværelsestillæg (pr. overnatning): 249 – 349,- 

TILKØBS PRISER

Bagagetransport: 395,- pr. person.

1. DAG: THORSMINDE - FJALTRING

Du starter vandreferien om formiddagen ved Thorsminde Outdoor, hvor du har mulighed for at udforske butikkens mange spændende tilbud, hvis du mangler lidt udstyr til vandreferien.

Herfra begiver du dig ud på en smuk vandring op langs Vestkysten, hvor der både er mulighed for at vandre langs landevejen, langs stranden, eller en vekslen herimellem.

Din første overnatning bliver på Danmarks mindste og hyggeligste vandrerhjem, Fjaltring Gæstehus. Stedet ligger i et dejligt naturområde med udsigt til havet og ikke mindst Bovbjerg Fyr. Du overnatter på nogle hyggelige værelser i den lille by, hvor du kan nyde nattesøvnen efter første dags vandring. Her kan du også forkæle fødderne med fodbad efter dagens etape. 

Indtjekning fra kl. 15:00
Udtjekning indtil kl. 10:00

2. DAG: FJALTRING - HARBOØRE

Indtjekning fra kl. 15:00
Udtjekning indtil kl. 11:00

Fra Fjaltring begiver du dig afsted videre op langs kysten, hvor der venter dig endnu en dag rig på naturoplevelser. Her er det oplagt at gøre hold ved Vestkystens kulturelle fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der ligger tæt på kanten af den 41 meter høje Bovbjergklint med pragtfuld udsigt udover Vesterhavet.

Efter en god dags vandring i den salte vestenvind, tilbringer du din anden overnatning på Harboøre Hotel, som er beliggende i den lille vestjyske stationsby.

Her har du ganske kort afstand til byens spisesteder og dagligvarebutikker, og du har ligeledes mulighed for at spise i hotellets tilhørende restaurant. Du overnatter på lyse og moderniserede værelser, hvor du kan nyde en velfortjent pause fra vandrestøvlerne.

3. DAG: HARBOØRE - THYBORØN

Efter en god nats søvn på Harboøre Hotel kan du begive dig direkte mod oplevelserne i Thyborøn eller lave en lille afstikker til Haarum Havn, der er et naturskønt område lidt øst for Harboøre i forbindelse med det fredede vildtreservat, Haarum.

I Thyborøn venter flere seværdigheder på dig, og efter en dag fyldt med gode oplevelser, finder din tredje og sidste overnatning sted på Thyborøn Hotel, som er et skønt og nyrenoveret hotel i centrum af den vestjyske fiskerby.

Her overnatter du på nogle dejlige og moderniserede værelser, og vi kan varmt anbefale at forkæle smagsløgene i hotellets tilhørende restaurant, Bølgen.

Indtjekning fra kl. 14:00
Udtjekning indtil kl. 11:00

4. DAG: THYBORØN - AGGER

På vandreferiens sidste dag vandrer du mod ferie- og fiskerbyen Agger i det sydlige Thy, hvor du bla. skal med den nye hybridfærge Thyborøn-Agger Færgeoverfart på en lille sejltur. En overfartstid på ca. 15 minutter, hvor du kan nyde udsigten ud over Limfjorden fra soldækket.

Fra færgelejet ved Agger Tange kan du lægge vejen forbi informationscenteret Svaneholmhus, som er den sydlige trædesten til nationalparken og som indeholder en lille udstilling om områdets særlige natur, om kystlagunen, strandengene, planterne og fuglene på Agger Tange.

Herfra vandrer du igennem Nationalpark Thy, hvor du følger den smukke sti mellem klitten og naturområdet mod Agger. Vandreferien afsluttes hos Signalmasten i Agger, hvor du kan nyde en velfortjent frokost, inden afhentning kl. 14:30.

Tilbagetransport
Du afhentes af vores minibus kl. 14:30 ved Signalmasten i Agger, hvor du transporteres tilbage til Thorsminde. Busturen tager ca. 1 time og 20 minutter.

SVÆRHEDSGRADEN

Det flade terræn med enkelte små bakker er karakteristisk for landskabet langs den jyske vestkyst. På strækningen fra Thorsminde til Agger, vil du opleve idylliske og rolige naturomgivelser, hvor du kan koble helt af med fødderne i vandrestøvlerne.

UNDERLAGET

Du vandrer primært på stranden 1. dag, mens underlaget på de efterfølgende dage er mere stenmel, grusveje, stier med hårdt sand (specielt omkring Ferring Sø), asfalterede cykelstier og hovedstien (Rute 1) langs Vestkysten.

MAD PÅ TUREN

Morgenmaden ved overnatningsstederne i Fjaltring, Harboøre og Thyborøn er inkluderet i din vandreferie, mens du selv vælger og betaler for frokost og aftensmad undervejs. Vores "madguide" beskriver mulighederne for frokost og aftensmad på turen fra Thorsminde til Agger. Madguiden fremgår under "Min Booking", som du finder på din ordrebekræftelse.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Du finder en række vigtige dokumenter vedrørende din vandreferie i "Min Booking" ved at følge linket i ordrebekræftelsen. Dokumenterne er Praktiske Informationer, Madguide, Seværdighedsguide, Kortmateriale, Kortvejledning og Bagagetransport, og dokumenterne vil være tilgængelige senest 3 uger før ferie-start.

Skal vi fragte din bagage?

Lad os fragte bagagen på din vandreferie, så du kun skal slæbe på det vigtigste langs Vestkysten. En perfekt mulighed for afslapning og ekstra frihed på turen for 395,- pr. person under hele vandreferien.

Information omkring cykelferien

Det er desværre ikke muligt at medbringe sin hund på nogle af vores cykelferier i øjeblikket, da et par af vores hoteller på begge cykelruter ikke tillader det. 

Dog må man medbringe hund på nogle af vores vandreferier. 

Ja. Skulle I af en eller anden grund være nødsaget til at afbestille jeres ferie, kan I annullere jeres booking og få refunderet det fulde beløb frem til 14 dage før feriens start. Kommer I indenfor de 14 dage, har vi ikke umiddelbart mulighed for at refundere beløbet, og man skal derfor tage fat i sin egen private rejseforsikring. Vi tager gerne dialogen med forsikringsselskabet for jer. 

Ja, når du rejser alene vil der være et enkeltværelsestillæg, som vil variere alt efter overnatningssted på den ønskede vandreferie.  Priserne på enkeltværelsestillæg ligger mellem 699kr. – 799kr. pr. overnatning.

Ja og nej. Det er muligt på Hotel Tante og Seaside Hotel, men desværre ikke på sidste overnatning, Hotel Havbadet i Nørre Vorupør. 

Vedersø Klit:
Der er pt. ingen el-ladestandere i Vedersø Klit. De nærmeste steder, hvor det er muligt at oplade sin el-bil er i Ulfborg (13km fra Vedersø Klit) eller Thorsminde (16km fra Vedersø Klit):
-Ved Borgerservice, Thingvej 5, 6990 Ulfborg
-Ved ABC, Harbogade 17, 6990 Ulfborg
-Ved Stabil Service, Industriarealet 63, 6990 Ulfborg
-Ved Min Købmand, Vesterhavsgade 8, Thorsminde, 6990 Ulfborg

Du/I cykler som udgangspunkt for jer selv, selvom det selvfølgelig er muligt at møde andre rejsedeltagere på jeres tur. 

1. dag (Thorsminde – Fjaltring):
Her vandrer I primært langs stranden, som er en smuk og hård oplevelse, da sandet kan være løst flere steder.

2. dag (Fjaltring – Harboøre):
I starter dagen med at bevæge jer ned mod stranden og Høfde Q i Fjaltring, hvor I vandrer i ca. 2 kilometer langs stranden, inden I møder trappen mod Trans Kirke og stien mod Bovbjerg Fyr. På den resterende del af turen mod Harboøre, vil I opleve et vekslende underlag med stenmel, grusveje, stier med hårdt sand (specielt omkring Ferring Sø) og asfalterede cykelstier omkring Vrist.

3. dag (Harboøre – Thyborøn):
Denne dag vandrer I igennem det smukke naturområde ved Harboøre Tange, som tager jer videre mod vandreferiens sidste overnatning i Thyborøn. I vandrer på et fast underlag med stenmel på cykelstien mellem Harboøre og Thyborøn, men I har også mulighed for at tage afstikkere til stranden, hvis I ønsker et mere vekslende underlag på turen.

4. dag (Thyborøn – Agger):
Fra Thyborøn Hotel til færgelejet ved Sydhavnen i Thyborøn, vandrer I langs landevejen eller asfalterede og mindre veje omkring havnen. Fra færgelejet på Agger Tange, følger I den asfalterede cykelsti i 2,5 kilometer, inden I kan vælge at dreje til venstre og følge “Redningsvej” (vores klare anbefaling) mod Agger, som er en god blanding mellem lidt grus-sti i starten, hårdt sand det meste af ruten og en lille smule beton-sti (lige før Agger). Det er også muligt at fortsætte ad den asfalterede cykelsti mod Agger, men det er ikke den mest charmerende mulighed.

Ja. Enten tilkøber man bagagetransport for alle på turen eller ingen. Bagagetransport koster 395kr. pr. person. Selvom du eventuelt rejser med en partner, som kun har en begrænset mængde bagage, som du ville kunne have oveni i din bagage/kuffert, så tilkøbes bagagen for 2 personer (dvs. 2 x 395kr.) Dette er en forudsætning for, at bagagetransport er muligt og af hensyntagen til vores chauffører. 

Det kan være en smule besværligt at komme frem til Vedersø Klit med offentlig transport, men det kan selvfølgelig lade sig gøre.

Vi henviser til www.rejseplanen.dk. 

Hvis I har tilkøbt bagagetransport, afleveres den bagage, som I ikke ønsker at slæbe med rundt med på turen, ved jeres vandreferies startsted. Her udleveres nogle gule bagagelabels med jeres navn på, som sættes på bagagen. Vores chauffører vil herefter hente det og bringe det til jeres første overnatningsted, imens I vandrer afsted. Ligeså bliver det hentet og bragt til jeres anden og tredje overnatningssted samt hentet, når ferien for jer slutter.

Der vil være nogle tidspunkter, som skal overholdes ift. jeres henstilling af bagage til vores chauffører. Disse tider vil fremgå af det materiale, som I får ved en evt. booking.

Betingelser vedr. bagagen:
– Maks. 1 stk. bagage pr. person
– Bagagen må maks. veje 15 kg pr. stk

Der er helt sikkert en mulighed for at få forlænget jeres ferie, hvad enten I ønsker en ekstra overnatning før eller efter cykelferien.

Vi vil gerne se, om vi kan være behjælpelige med at booke en ekstra overnatning for jer eller I kan vælge selv at tage kontakt til det ønskede overnatningssted. Herunder er listet nogle muligheder: 

Vedersø Klit (startsted):
– Vedersø Klit Camping

Tæt på Vigsø (Slutsted):
– Hotel Havbadet Nørre Vorupør (anbefalet)
– Guesthouse Klitmøller (anbefalet)
– Montra Hotel Hanstholm (anbefalet)

Hvis I stadig ønsker at benytte jer af vores hjemtransport tilbage til startstedet og gerne vil forlænge jeres ferie med én eller flere dage, – giv os da besked, så vi kan undersøge om der er plads i minibussen på den nye hjemrejsedag. Er vi nødsaget til at indsætte en ekstra bil og chauffør pga. pladsmangel, vil I blive opkrævet en merbetaling på 1.495kr.

I betaler hele beløbet for jeres vandreferie, når I booker inde i vores bookingsystem.