VesterhavsCaminoen

Vandreferie ved Vestkysten

4-dages vandreferie

THORSMINDE - AGGER

Vestkysten ligner intet andet med sin dragende og særegne natur. Vandreferien fra Thorsminde til Agger er ingen undtagelse, og her venter uendelige horisonter og storslåede kontraster. Turen tager jer gennem smukke klitlandskaber, fredfyldte strande, spændende seværdigheder og med mulighed for at udforske kulturen og historien. Undervejs overnatter I hos Fjaltring Gæstehus, Harboøre Hotel og Thyborøn Hotel. Dagsetaperne er på 13 – 20 kilometer, så der er god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

Vi har allieret os med en række helt fantastiske samarbejdspartnere, som hver især bestræber sig på at give jer den bedste og mest uforglemmelige vandreferie.

VANDREFERIEN INKLUDERER

PRISER

Pris (pr. pers) i maj…………………………….. 2.195,-
Pris (pr. pers) i juni……………………………. 2.295,-
Pris (pr. pers) i  juli…………………………….. 2.495,-
Pris (pr. pers) i august………………………. 2.395,-
Pris (pr. pers) i september………………… 2.195,-
Pris (pr. pers) i oktober……………………… 1.995,-

Enkeltværelsestillæg pr. overnatning = 249 kr. – 349 kr. 

1. DAG

(FRA THORSMINDE TIL FJALTRING)

Start: Thorsminde Outdoor (Havnevej 2, Thorsminde)
Distance: 13,5 kilometer
Overnatning: Fjaltring Gæstehus (Vestermøllevej 7, 7620 Lemvig)

I starter vandreferien om formiddagen ved Thorsminde Outdoor, hvor bilen holder parkeret, mens I er på ferie. Herfra begiver I jer ud på en smuk vandring op langs Vestkysten, hvor der både er mulighed for at vandre langs landevejen, langs stranden, eller en vekslen herimellem. Jeres første overnatning på VesterhavsCaminoen bliver på det skønne vandrerhjem, Fjaltring Gæstehus. Stedet ligger i et dejligt naturområde med udsigt til havet og ikke mindst Bovbjerg Fyr. I overnatter på nogle hyggelige dobbeltværelser i den lille by, hvor I kan nyde nattesøvnen efter første dags vandring. 

2. DAG

(FRA FJALTRING TIL HARBOØRE)

Distance: 20 kilometer
Overnatning: Harboøre Hotel (Stationsvej 5, 7673 Harboøre)

Fra Fjaltring begiver I jer afsted videre op langs kysten, hvor der venter jer endnu en dag rig på naturoplevelser. Her er det oplagt at gøre hold ved Vestkystens kulturelle fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der ligger tæt på kanten af den 41m høje Bovbjergklint med pragtfuld udsigt udover Vesterhavet. Efter en god dags vandring i den salte vestenvind tilbringer I jeres anden overnatning på Harboøre Hotel, som er beliggende i centrum af den lille vestjyske stationsby. Her har I ganske kort afstand til byens spisesteder og dagligvarebutikker, og I har ligeledes mulighed for at spise i hotellets tilhørende restaurant. I overnatter på lyse og moderniserede dobbeltværelser, hvor I kan nyde en velfortjent pause fra vandrestøvlerne.

3. DAG

(FRA HARBOØRE TIL THYBORØN)

Distance: 13 kilometer
Overnatning: Thyborøn Hotel (Harboørevej 2, 7680 Thyborøn)

Efter en god nats søvn på Harboøre Hotel kan I begive jer direkte mod oplevelserne i Thyborøn eller lave en lille afstikker til Haarum Havn, der er et naturskønt område lidt øst for Harboøre i forbindelse med det fredede vildtreservat, Haarum. I Thyborøn venter flere seværdigheder på jer, og efter en dag fyldt med oplevelser finder jeres tredje og sidste overnatning sted på Thyborøn Hotel, som er et skønt og nyrenoveret hotel i centrum af den vestjyske fiskerby. Her overnatter I på nogle dejlige og moderniserede dobbeltværelser, og vi kan varmt anbefale at forkæle smagsløgene i hotellets tilhørende restaurant, Bølgen.

4. DAG

(FRA THYBORØN TIL AGGER)

Distance: 16 kilometer (inkl. 3 km færgeoverfart)
Afhentning: Vesterhavshytten (Vesterhavsvej 2, 7770 Vestervig)

På feriens sidste dag vandrer I mod ferie- og fiskerbyen Agger i det sydlige Thy, hvor I, som det første denne dag, skal på en lille sejltur med den nye hybridfærge Thyborøn-Agger Færgeoverfart. En overfartstid på ca. 12 minutter, hvor I kan nyde udsigten ud over Limfjorden oppe fra soldækket.
Fra færgelejet ved Agger Tange kan I lægge vejen forbi informationscenteret Svaneholmhus, som er den sydlige trædesten til nationalparken og som indeholder en lille udstilling om områdets særlige natur, om kystlagunen, strandengene og planterne og fuglene, der er at finde på Agger Tange. Herfra vandrer I langs stranden side om side med det brusende Vesterhav, inden vandreferien når sin slutning ved Vesterhavshytten i Agger. I afhentes af vores minibus kl. 13:30 og bliver transporteret tilbage til startstedet ved Thorsminde Outdoor. Busturen tilbage til Thorsminde tager ca. 1 time og 20 minutter, og I må gerne medbringe drikkevarer i bussen.

SVÆRHEDSGRADEN

Det flade terræn med enkelte små bakker er karakteristisk for landskabet langs den jyske vestkyst.  På strækningen fra Thorsminde til Agger vil I opleve idylliske og rolige naturomgivelser, hvor I kan koble helt af med fødderne i vandrestøvlerne. 

UNDERLAGET

I vandrer primært på stranden, enkelte grusbelagte veje og små stier langs Vestkysten.

MAD PÅ TUREN

Morgenmadsbuffeten ved overnatningsstederne i Fjaltring, Harboøre og Thyborøn er inkluderet i jeres vandreferie, mens I selv vælger frokost og aftensmad. Vi har lavet en madguide, som beskriver mulighederne for frokost og aftensmad på hele turen fra Thorsminde til Agger. Madguiden kan tilgås lige så snart turen er booket.

PRAKTISKE INFORMATIONER

I finder en række vigtige dokumenter vedrørende jeres vandreferie i "Min Booking" ved at følge linket i ordrebekræftelsen, som modtages på mail ved booking.
Dokumenterne er Praktiske Informationer, Madguide, Seværdighedsguide, Kortmateriale og Bagagetransport, og vil være tilgængelig senest 3 uger før afrejse.

Få en unik oplevelse I VANDRESTØVLERNE