VesterhavsCaminoen

VestkysteN
THORSMINDE - AGGER

4-dages vandreferie

THORSMINDE - AGGER

Vestkysten ligner intet andet med sin dragende og særegne natur. Vandreferien fra Thorsminde til Agger er ingen undtagelse, og her venter uendelige horisonter og storslåede kontraster. Turen tager jer gennem smukke klitlandskaber, fredfyldte strande, spændende seværdigheder og med mulighed for at udforske kulturen og historien. Undervejs overnatter I hos Fjaltring Gæstehus, Harboøre Hotel og Thyborøn Hotel. Dagsetaperne er på 13 – 20 kilometer, så der er god tid til at nyde naturen og de mange oplevelser undervejs.

Vi har allieret os med en række helt fantastiske samarbejdspartnere, som hver især bestræber sig på at give jer den bedste og mest uforglemmelige vandreferie.

VANDREFERIEN INKLUDERER

PRISER (2024)

Pris (pr. pers) i maj
(01/05 – 29/05) = 2.195,-
 
Pris (pr. pers) i juni
(30/05 – 28/06) = 2.195,-
 
Pris (pr. pers) i  juli
(29/06 – 29/07) = 2.495,-
 
Pris (pr. pers) i august
(30/07 – 15/08) = 2.495,-
(16/08 – 29/08) = 2.295,-
 
Pris (pr. pers) i september
(30/08 – 28/09) = 2.195,-
 
Pris (pr. pers) i oktober
(29/09 – 29/10) = 1.995,-

Enkeltværelsestillæg pr. overnatning = 249 kr. – 349 kr. 

1. DAG

(FRA THORSMINDE TIL FJALTRING)

Start: Thorsminde Outdoor (Havnevej 2, Thorsminde)
Bagageindlevering hos Thorsminde Outdoor: Mellem kl. 09:00 og kl. 11:30.
Distance: 13,5 kilometer
Overnatning: Fjaltring Gæstehus (Vestermøllevej 7, 7620 Lemvig)

I starter vandreferien om formiddagen ved Thorsminde Outdoor, hvor I afhenter jeres parkeringsbillet og afleverer jeres bagage (ved tilkøb af bagagetransport). I har også mulighed for at udforske butikkens mange spændende tilbud, hvis I mangler lidt udstyr til vandreferien.

Herfra begiver I jer ud på en smuk vandring op langs Vestkysten, hvor der både er mulighed for at vandre langs landevejen, langs stranden, eller en vekslen herimellem. Jeres første overnatning bliver på det skønne vandrerhjem, Fjaltring Gæstehus. Stedet ligger i et dejligt naturområde med udsigt til havet og ikke mindst Bovbjerg Fyr. I overnatter på nogle hyggelige dobbeltværelser i den lille by, hvor I kan nyde nattesøvnen efter første dags vandring. Her kan I også forkæle fødderne med fodbad efter dagens etape. 

2. DAG

(FRA FJALTRING TIL HARBOØRE)

Distance: 20 kilometer
Overnatning: Harboøre Hotel (Stationsvej 5, 7673 Harboøre)

Fra Fjaltring begiver I jer afsted videre op langs kysten, hvor der venter jer endnu en dag rig på naturoplevelser. Her er det oplagt at gøre hold ved Vestkystens kulturelle fyrtårn, Bovbjerg Fyr, der ligger tæt på kanten af den 41m høje Bovbjergklint med pragtfuld udsigt udover Vesterhavet. Efter en god dags vandring i den salte vestenvind tilbringer I jeres anden overnatning på Harboøre Hotel, som er beliggende i den lille vestjyske stationsby. Her har I ganske kort afstand til byens spisesteder og dagligvarebutikker, og I har ligeledes mulighed for at spise i hotellets tilhørende restaurant. I overnatter på lyse og moderniserede dobbeltværelser, hvor I kan nyde en velfortjent pause fra vandrestøvlerne.

3. DAG

(FRA HARBOØRE TIL THYBORØN)

Distance: 13 kilometer
Overnatning: Thyborøn Hotel (Harboørevej 2, 7680 Thyborøn)

Efter en god nats søvn på Harboøre Hotel kan I begive jer direkte mod oplevelserne i Thyborøn eller lave en lille afstikker til Haarum Havn, der er et naturskønt område lidt øst for Harboøre i forbindelse med det fredede vildtreservat, Haarum. I Thyborøn venter flere seværdigheder på jer, og efter en dag fyldt med oplevelser finder jeres tredje og sidste overnatning sted på Thyborøn Hotel, som er et skønt og nyrenoveret hotel i centrum af den vestjyske fiskerby. Her overnatter I på nogle dejlige og moderniserede dobbeltværelser, og vi kan varmt anbefale at forkæle smagsløgene i hotellets tilhørende restaurant, Bølgen.

4. DAG

(FRA THYBORØN TIL AGGER)

Distance: 16 kilometer (inkl. 3 km færgeoverfart)
Afhentning: Vesterhavshytten (Vesterhavsvej 2, 7770 Vestervig)

På feriens sidste dag vandrer I mod ferie- og fiskerbyen Agger i det sydlige Thy, hvor I, som det første denne dag, skal på en lille sejltur med den nye hybridfærge Thyborøn-Agger Færgeoverfart. En overfartstid på ca. 15 minutter, hvor I kan nyde udsigten ud over Limfjorden fra soldækket.

Fra færgelejet ved Agger Tange kan I lægge vejen forbi informationscenteret Svaneholmhus, som er den sydlige trædesten til nationalparken og som indeholder en lille udstilling om områdets særlige natur, om kystlagunen, strandengene og planterne og fuglene, der er at finde på Agger Tange. Herfra vandrer I langs stranden side om side med det brusende Vesterhav, inden vandreferien når sin afslutning ved Vesterhavshytten i Agger. Her kan I nyde en velfortjent frokost hos Vesterhavshytten eller Signalmasten inden afgang mod Thorsminde.

I afhentes af vores minibus kl. 13:30 ved Vesterhavshytten i Agger, hvor I transporteres tilbage til parkeringspladsen og jeres bil i Thorsminde. Busturen tilbage til Thorsminde tager ca. 1 time og 20 minutter, og I må gerne medbringe drikkevarer i bussen.

SVÆRHEDSGRADEN

Det flade terræn med enkelte små bakker er karakteristisk for landskabet langs den jyske vestkyst.  På strækningen fra Thorsminde til Agger vil I opleve idylliske og rolige naturomgivelser, hvor I kan koble helt af med fødderne i vandrestøvlerne. 

MAD PÅ TUREN

Morgenmaden ved overnatningsstederne i Fjaltring, Harboøre og Thyborøn er inkluderet i jeres vandreferie, mens I selv vælger og betaler for frokost og aftensmad undervejs. Vores "madguide" beskriver mulighederne for frokost og aftensmad på turen fra Thorsminde til Agger. Madguiden fremgår under "Min Booking", som I finder på jeres ordrebekræftelse.

PRAKTISKE INFORMATIONER

I finder en række vigtige dokumenter vedrørende jeres vandreferie under "Min Booking" ved at følge linket i ordrebekræftelsen, som modtages på mail ved booking.
Dokumenterne er Praktiske Informationer, Madguide, Seværdighedsguide, Kortmateriale og Bagagetransport (ved tilkøb). Dokumenterne vil være tilgængelige senest 3 uger før ferie-start.

BAGAGETRANSPORT

- Vandreferien begynder hos Thorsminde Outdoor, hvor bagagen afleveres til personalet.
- Hos Outdoor udleveres labels med navn og dato, som SKAL fastgøres på bagagen.
- Bagagen SKAL afleveres hos Thorsminde Outdoor SENEST kl. 11:30 på startdagen.
- Bagagen bliver leveret SENEST kl. 16:30 hos “det nye” overnatningssted på vandreferien.

UNDERLAGET

1. dag (Thorsminde - Fjaltring):
Her vandrer I primært langs stranden, som er en smuk og hård oplevelse, da sandet kan være løst flere steder.

2. dag (Fjaltring - Harboøre):
I starter dagen med at bevæge jer ned mod stranden og Høfde Q i Fjaltring, hvor I vandrer i ca. 2 kilometer langs stranden, inden I møder trappen mod Trans Kirke og stien mod Bovbjerg Fyr. På den resterende del af turen mod Harboøre, vil I opleve et vekslende underlag med stenmel, grusveje, stier med hårdt sand (specielt omkring Ferring Sø) og asfalterede cykelstier omkring Vrist.

3. dag (Harboøre - Thyborøn):
Denne dag vandrer I igennem det smukke naturområde ved Harboøre Tange, som tager jer videre mod vandreferiens sidste overnatning i Thyborøn. I vandrer på et fast underlag med stenmel på cykelstien mellem Harboøre og Thyborøn, men I har også mulighed for at tage afstikkere til stranden, hvis I ønsker et mere vekslende underlag på turen.

4. dag (Thyborøn - Agger):
Fra Thyborøn Hotel til færgelejet ved Sydhavnen i Thyborøn, vandrer I langs landevejen eller asfalterede og mindre veje omkring havnen. Fra færgelejet på Agger Tange, følger I den asfalterede cykelsti i 2,5 kilometer, inden I kan vælge at dreje til venstre og følge "Redningsvej" (vores klare anbefaling) mod Agger, som er en god blanding mellem lidt grus-sti i starten, hårdt sand det meste af ruten og en lille smule beton-sti (lige før Agger). Det er også muligt at fortsætte ad den asfalterede cykelsti mod Agger, men det er ikke den mest charmerende mulighed.

Få en unik oplevelse I VANDRESTØVLERNE